Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ένας δολοφόνος, η νεα γρίπη, τα 28 δισ. και ο Σαρκοζί!!!


● ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ έβγαλε το δικαστήριο για το δολοφόνο του Σεργιανόπουλου! Είκοσι χρόνια κάθειρξη για ένα τόσο στυγερό έγκλημα! Στα μαλακά έπεσε ο τύπος, μπράβο στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Μάλιστα, με πλειοψηφία 4 προς 3, το δικαστήριο του αναγνώρισε και τον πρότερο έντιμο βίο! Μία δικαστίνα μάλιστα, έκρινε ότι για την πράξη της ανθρωποκτονίας θα έπρεπε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών!


● Αλλοίμονο σ’ αυτόν που πάει, λέει ο λαός. Έτσι είναι! Είπαμε, είμαστε χώρα όπου έχουμε καταργήσει τη θανατική ποινή και καλά κάναμε, γιατί είμαστε κοινωνία της συγχώρεσης και όχι του οφθαλμού αντί οφθαλμού και ούτε του φόνου αντί φόνου! Όμως, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι κατάντια. Άραγε, είκοσι χρονάκια μόνο αρκούν για την τιμωρία ενός τόσο ειδεχθούς εγκλήματος; Και στα πόσα θα βγει με «καλή διαγωγή» δηλαδή; Κρίμα…


● ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για το ζήτημα του εμβολιασμού της νέας γρίπης. Όσο ήταν οι εκλογές, όσο είχαμε τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου και όσο άλλα ζητήματα πουλούσαν ακόμα από τα πανελλήνια τηλεοπτικά δελτία, η νέα γρίπη Ν1Η1 αναφερόταν ως είδηση μόνο για ένα λεπτό. Τώρα όμως βρήκαμε και πάλι θέμα…


● Είναι καλό ή κακό το εμβόλιο τελικά; Ποιος μπορεί να βγει και να μας πει υπεύθυνα γι’ αυτό; Κανένας! Κι όμως… Ό,τι κι αν λέει η υπουργός Υγείας σήμερα, πέφτει στο κενό. Ό,τι κι αν πει κάποιος επιστήμονας υπέρ του εμβολίου, τίποτα. Όλοι αυτοί βάλουν εναντίον όλων εμάς. Τι συμβαίνει αλήθεια;


● Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα βιντεάκια, διάφορες ειδήσεις, ότι ήδη έχουν πεθάνει άνθρωποι από το νέο εμβόλιο κατά της γρίπης. Και όλα αυτά, κατά σύμπτωση, συμβαίνουν μόνο στην Αμερική. Κυρίως στις ΗΠΑ… Η πραγματικότητα; Καμιά επίσημη επιβεβαίωση από κανέναν. Ούτε καν από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Το κακό στην όλη υπόθεση, είναι ότι, η ενημέρωση είναι συνήθως μονόπλευρη.


● Αυτό που λένε οι διάφορες φήμες, είναι ότι, κάποια αμερικανικά κέντρα, η CIA και κάποιοι άλλοι, έχουν βαλθεί να μας εξοντώσουν! Τώρα προσπαθούν να το κάνουν με τη γρίπη Ν1Η1 και με το πανδημικό εμβόλιο! Θέλουν να εξοντώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό, για να μείνουν όσο γίνεται λιγότεροι!


● Στην Ελλάδα πάντως, περισσότεροι από 200.000 Έλληνες έχουν ήδη προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ποσοστό του πληθυσμού που έχει νοσήσει κυμαίνεται στο 2% έως 3%, ενώ ενδέχεται να έχουν νοσήσει -χωρίς «κραυγαλέα» συμπτώματα- έως και δύο εκατομμύρια πολίτες!


● Οι πιλοτικοί εμβολιασμοί στα νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει ήδη, ενώ στις 16 του μήνα το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κανονικά με το προσωπικό των νοσοκομείων, από τις 23 θα εμβολιάζονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και άτομα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.


● ΟΣΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ο Γιώργος Παπανδρέου, ρωτούσε να μάθει, που ακριβώς πήγαν και πώς επενδύθηκαν τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει η κυβέρνηση Καραμανλή στις τράπεζες. Και για να πω την αλήθεια, την ίδια απορία είχε και ο υποφαινόμενος! Δίκαιο ερώτημα, που έχρηζε απαντήσεων.


● Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να δώσει απαντήσεις. Έγιναν εκλογές, έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή, ανέβηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου, πέρασε ένας μήνας και κάτι, ανακοινώθηκε ένα επίδομα φτώχιας και ξεφτίλας σε κάποιους Έλληνες, αυξήθηκε η σύνταξη του ΟΓΑ κατά 30 ολόκληρα ευρώ, σταμάτησε η απόσυρση των αυτοκινήτων, ακόμα και η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά έληξε…


● …αλλά για τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ που άρπαξαν οι ελληνικές τράπεζες, σιγή ιχθύος! Τώρα θα μου πείτε, μην τον αδικώ τον άνθρωπο, έχει ακόμα μπροστά του μέχρι να κλείσουν οι πρώτες εκατό ημέρες! Αλλά, θα ήθελα να μάθω, πώς επενδύθηκαν αυτά τα χρήματα; Σε ποιες τσέπες πήγαν; Σε ποια ταμεία μπήκαν; Πώς βοήθησαν την ανάπτυξη του τόπου; Άραγε, θα γίνει κανένας έλεγχος ή …θα πρασινίσουν τα άλογα;


● Ξέρετε τι λέει ένας τραπεζίτης, ο Έρικ Ρόζενγκριν πρόεδρος της Fed Boston; Ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, «οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες του πλανήτη εξήλθαν ακόμα ισχυρότερες, καθιστώντας συνάμα τα κράτη, στις επικράτειες των οποίων αυτές δραστηριοποιούνται, λιγότερο ικανά να δώσουν λύση στα τρέχοντα προβλήματα. (…) Στην πραγματικότητα και σε πολλές περιπτώσεις» υπογράμμισε, «το μέγεθος των πολύ μεγάλων τραπεζών του πλανήτη κατέστη δυσθεώρητο, τόσο συγκριτικά με τα δεδομένα της χώρας προέλευσής τους, όσο και συγκριτικά με τις προδιαγραφές της χώρας υποδοχής τους».


● Κι άντε τώρα εμείς, να ασχολούμαστε με τις δόσεις της πιστωτικής και του δανείου για να επιβιώσουμε! Σε τι κόσμο ζούμε!!!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ Εθνοσυνέλευσης αποδέχθηκε επί της αρχής τη σύσταση μίας κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα κληθεί να ερευνήσει τον υπερβολικό προϋπολογισμό που διαθέτουν οι υπηρεσίες του Νικολά Σαρκοζί για τη διεξαγωγή σφυγμομετρήσεων κοινής γνώμης. Το περασμένο καλοκαίρι, το Δικαστήριο Λογαριασμών, που έχει επωμισθεί τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, είχε εκφράσει «ερωτηματικά» σχετικά με τα υπέρογκα έξοδα της προεδρίας για την παραγγελία διεξαγωγής σφυγμομετρήσεων.


Μάλιστα έκανε λόγο για μία απευθείας ανάθεση τέτοιας δημοσκόπησης σε εταιρεία που διευθύνει σύμβουλος του προέδρου. Την περασμένη εβδομάδα δε, έκθεση ενός Σοσιαλιστή βουλευτή αποκάλυψε πως η προεδρία της δημοκρατίας παρήγγειλε 165 δημοσκοπήσεις, δαπανώντας ένα ποσό μεγαλύτερο των 3 εκατομμυρίων ευρώ.


● Σκεφτείτε τώρα μια τέτοια κατάσταση στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα. Συζητήσεις επί συζητήσεων, χαμός στις τηλεοράσεις, πόλεμος μεταξύ των κομματικών χαρακωμάτων και στο τέλος, η υπόθεση στο αρχείο για θάψιμο και εξαφάνιση. Εδώ πέρασαν στο απυρόβλητο και εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο σκάνδαλα και σκανδαλάρες στην Ελλάδα και δεν άνοιξε μύτη. Στις δημοσκοπήσεις θα κολλήσουμε, που είναι το ψωμί μας;


● Αθάνατη Ψωροκώσταινα… Αθάνατη Ψωρογιώργενα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ