Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Απόσυρση αυτοκινήτων: ή του ύψους ή του βάθους!


● Ή ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ Ή ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ! Ζεστό ή κρύο! Ναι ή όχι! Τελικά, σ’ αυτή τη χώρα, κανείς δεν γνωρίζει για τη μέση οδό; Γιατί όταν πονάει το κεφάλι πρέπει να το κόψουμε; Πείτε με αφελή, αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Γιατί δεν πρέπει να προσαρμόζουμε κάποια πράγματα στην κοινωνία μας, βλέποντας τα οφέλη που θ’ ακολουθήσουν;

● Αναφέρομαι στο θέμα της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων. Η κυβέρνηση Καραμανλή το έκανε όπως – όπως, για τους δικούς της λόγους. Είτε για να ενισχύσει την αγορά αυτοκινήτου, κατά κύριο λόγο, είτε για να ωφεληθούν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, αλλά και για να μπορέσουν να αλλάξουν κάποιοι τα παλιά τους αυτοκίνητα.

● Η κυβέρνηση Παπανδρέου, απλώς το καταργεί. Εδώ και τώρα, έτσι απλά, τέλος. Δεν θα μπορούσε προσωρινά να το αναστείλει και να κάνει μια μελέτη για το πραγματικό πρόβλημα; Για παράδειγμα, θα μπορούσε το μέτρο να παραμείνει για συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Για αυτά που κυκλοφορούν πριν το 1999, ή πριν το 1995. Να ενισχυθεί μόνο μια συγκεκριμένα κατηγορία αυτοκινήτων, ή μια συγκεκριμένη τάξη επαγγελματιών.

● Αλλά και ανάλογα με τα κοινωνικά κριτήρια, να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να πάρουν καινούριο αυτοκίνητο, να βοηθηθούν να το αλλάξουν, με κάποια εξειδικευμένα μέτρα γι’ αυτούς! Είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό; Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος και έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί.

● Το ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν δήθεν στην Παιδεία, μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά δεν βρίσκεται εκεί το ζήτημα! Το να μεταφέρεις χρήματα από τη μια τσέπη στην άλλη, δεν ξέρω πόσο ωφέλιμο είναι για μια χώρα, αλλά σίγουρα εδώ μιλάμε για τρομερή φτώχια. Μήπως λίαν συντόμως, ακούσουμε και το «επτωχεύσαμεν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ