Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Δυο συμφοιτητές και συγκάτοικοι στην εξουσία!

● ΗΤΑΝ ΙΔΕΑ ενός μπλόγκερ στο διαδίκτυο που έχει το ιστολόγιο: epikairo. Το έγραψε δίκην αστεϊσμού και έφτασε να γίνει ανέκδοτο μέσα σε μια μέρα, αφού αναδημοσιεύθηκε παντού. Σε μια φωτογραφία όπου εικονίζεται ζωγραφιά του γνωστού μας Αλή Πασά με το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου και τίτλο: «Ρουσφέτι Παπανδρέου προς Σαμαρά», γράφει τα παρακάτω:

● [Σε Αλή Πασά της Ελλάδος εξελίσσεται ο Παπανδρέου αφού αυθαίρετα διορίζει σε θέσεις κλειδιά τους εκλεκτούς της καρδιάς του. Τελευταίο ζωντανό παράδειγμα της αλαζονείας του αποτελεί ο - δίχως αντικειμενικά κριτήρια - διορισμός του φίλου και πρώην συγκάτοικού του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Αυτή ήταν η αξιοκρατία που επικαλεστήκατε προεκλογικά κ. Παπανδρέου; Ήδη εκκρεμεί καταγγελία της Ντόρας στον ΑΣΕΠ!!!]

● Είναι αλήθεια, ότι, αυτή η ιδιαίτερη σχέση δύο αρχηγών κομμάτων, και μάλιστα ο ένας εξ αυτών πρωθυπουργός, μπορεί να προκαλέσει διάφορους συνειρμούς στο μυαλό όλων μας. Διδάχτηκαν τα ίδια πράγματα, έζησαν αδελφικές καταστάσεις ως συγκάτοικοι και σαφώς θα μπορούσαν να έχουν μέχρι σήμερα μια ιδιαίτερη σχέση.

● Αναρωτιέμαι, όμως. Ήταν της μοίρας τους γραφτό να γίνει αυτό, ή μήπως κάποιοι άλλοι κινούν τα νήματα; Και προφανώς, ο ένας γνωρίζει για τον άλλον αρκετά πράγματα, τουλάχιστον για το πώς περίπου σκέφτεται ο καθένας! Ό,τι και να πούμε, ο χρόνος θα δείξει!

● ΑΥΤΟ ΤΟ Facebook τελικά, έχει καταστρέψει κόσμο και κοσμάκη! Είναι για γέλια η υπόθεση έτσι όπως εξελίχθηκε. Δεν χωράει αμφιβολία! Αλλά, καλά θα έκανε ο κ. Κοτούπης, είτε να μην έγραφε ό,τι έγραφε, είτε να μην είχε λογαριασμό στο Facebook. Διότι, τώρα που έκανε τα χαρτιά του προκειμένου να προσληφθεί γενικός γραμματέας για τις ΔΕΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ανασύρουν σχόλια που είχε γράψει στον δημοφιλή διαδικτυακό τόπο του Facebook κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Κουτούπης ήταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ, στον Πειραιά, ενώ στη σελίδα του στο Facebook είχε αναρτήσει ειρωνικά σχόλια για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. «Ο Γιώργος μπορεί να τα καταφέρει...Θα του στείλω βιογραφικό... Θα τα κονομήσουμε... Γουστάρω πολύ» φέρεται να έγραφε.

Φαίνεται όμως ότι είχε όλα τα σχετικά προσόντα που αναζητούσε το υπουργείο Οικονομικών, γι’ αυτό και ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν τον γνώριζε προσωπικά, τον κάλεσε δύο φορές για συνέντευξη. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη από το υπουργείο, αναφέρεται ότι «όπως, δυστυχώς, αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο κ. Κουτούπης έχει έως και το πρόσφατο παρελθόν εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης».

● Εντάξει, είπαμε αξιοκρατία, όχι όμως κι έτσι! Εδώ ο τύπος έκανε τα λάθη του και τώρα τα πληρώνει. Τα γραπτά μένουν, λέει ένα ρητό! Αυτός ο τόσο έξυπνος άνθρωπος λοιπόν, δεν μπήκε στον κόπο να το σκεφτεί; Τι νόμιζε; Όταν γράφεις κάτι στο διαδίκτυο, εκτίθεσαι δημόσια παντού, σε όλον τον κόσμο! Λιγότεροι θα σε δουν και θα το μάθουν αν ξεβρακωθείς στην πλατεία της πόλης σου, παρά στο διαδίκτυο! Προσοχή λοιπόν…

● ΟΤΑΝ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ συναντιέται με την γραμματέα του σε ένα μπαρ το βράδυ, χωρίς να το πει στη γυναίκα του, αυτό είναι ένα μυστικό που η σύζυγος δεν πρέπει να μάθει. Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντιέται με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που τυγχάνει να είναι επίσης Έλληνας, και αυτό δεν ανακοινώνεται, τότε η συνάντηση αυτή θεωρείται μυστική!

● Το να κρατηθεί μυστική μια τέτοια συνάντηση, στην εποχή μας, μπορώ να το καταλάβω. Δεν βρίσκεται εκεί το θέμα. Υπάρχει πρόβλημα όμως, όταν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι, επειδή η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε, δεν σημαίνει ότι ήταν και μυστική! Θα ήθελα να ’ξερα, αυτούς τους κυβερνητικούς εκπροσώπους τους ψάχνουν πολύ για να τους βρουν; Προσπαθούν να καλύψουν τι δηλαδή;

Ο στενότερος συνεργάτης του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες, ταξίδεψε ινκόγκνιτο στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρει σήματα και μηνύματα της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις απόψεις και τις διαθέσεις της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχε όλα τα εχέγγυα για μια τόσο κρίσιμη και λεπτή αποστολή. Είναι αξιόπιστος, χαίρει εκτιμήσεως εδώ και στο εξωτερικό, γνωρίζει το ελληνικό πρόβλημα καλύτερα από τον καθένα και επιπλέον συνδέεται με τα κρίσιμα πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής και ιδιαιτέρως με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Όλοι θυμήθηκαν ότι ο κ. Παπανδρέου είχε προτείνει στον κ. Παπαδήμο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, με απώτερο σκοπό να αναλάβει τα ηνία της ελληνικής οικονομίας. Κάπως έτσι αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε, με άκρα μυστικότητα, το ταξίδι του κ. Παπαδήμου στην Αθήνα. Ερχόμενος στην ελληνική πρωτεύουσα την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε αμέσως διαβουλεύσεις, πρώτα στην έδρα της Τράπεζας της Ελλάδος και ακολούθως σε άγνωστους χώρους με ανώτερα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

● ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, με τον τρόπο που η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε τον 7ο στη σειρά πρόεδρό της, αλλάζουν πολλά πράγματα. Το πρώτο βήμα είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με τη δική του εκλογή, αν και εκεί τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τότε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ήδη πάρει το αρχηγικό δακτυλίδι από τον Κώστα Σημίτη, και για να δείξει ότι ήταν αποδεκτός, χωρίς άλλον υποψήφιο να διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος, «εξελέγη» στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

● Τότε ο Γ. Παπανδρέου έπαιξε μόνος του και κέρδισε! Τώρα όμως το πείραμα της Νέας Δημοκρατίας είναι διαφορετικό. Εδώ είχαμε δύο πραγματικά αντιμαχόμενες πλευρές να πολεμούν άγρια μεταξύ τους. Στην ουσία, έδωσαν μάχη διαφορετικές τάσεις που προσπαθούν να εκφραστούν μέσα από ένα κόμμα. Αν το πείραμα αυτό πέτυχε, θα το δείξει ο χρόνος! Όμως είναι ένα βήμα δημοκρατίας, που ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσει, ότι θα αντέξει και ότι θα αποδώσει καρπούς.

● Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για κόμματα εξουσίας όπως το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, μέρος του εκλογικού σώματος της χώρας, έχει ήδη επιλέξει τον επόμενο πρωθυπουργό! Και στην περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά, όπως φαίνεται, οι ψηφοφόροι τον εξέλεξαν συνειδητά! Σκεφτείτε το…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ