Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα επίθεση προπαγάνδας κατά της Ελλάδας από τα Σκόπια


ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ο καιρός για το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς για τη διευθέτηση κοινά αποδεκτού ονόματος του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, τόσο εντείνετε η έντονη και ακραία προπαγάνδα των Σκοπίων, μέσω του διαδικτύου. Τα τελευταία 24ωρα, ακραία εθνικιστικά στοιχεία έχουν επιδοθεί σε μια μάχη εντυπώσεων και ιστορικής παραπληροφόρισης στο διαδίκτυο σε μια ακόμα μεγαλύτερη ανθελληνική προπαγάνδα με ένα ακατάσχετο όργιο παραγωγής video spot, ορισμένα από αυτά φτιαγμένα επαγγελματικά άψογα, γεγονός που το κόστος τους παραπέμπει σε δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ! Ένα μπαράζ από μια καταιγίδα τέτοιων video spot & clip άνευ προηγουμένου που φτάνει και ξεπερνά τα όρια εθνικιστικής υστερίας!

Η παραποίηση ιστορικών στοιχείων έχει ξεχυθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους του διαδικτύου και αναπαράγεται από e-mail σε e-mail, σε σημείο που να καλούν τους «απανταχού Μακεδόνες», σε στρατιωτική εξέγερση εναντίον της Ελλάδας. Η σκοπιανή κυβέρνηση μάλιστα ενόψει της νέας καλοκαιρινής σεζόν ρίχνει πολλά εκατομμύρια με νέα διαφημιστικά (και εν προκειμένω προπαγανδιστικά σποτάκια), που προσκαλούν σε επίσκεψη σε μια χώρα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την Ελλάδα όπως σημειολογικά παραπέμπουν τα διαφημιστικά τους. Στον νέο προκλητικό κύκλο άγριας, ακραίας και εθνικιστικής προπαγάνδας, σε σημείο μάλιστα που ξεπερνά και αυτά ακόμα τα όρια της υστερίας, το κατασκευασμένο μόρφωμα των Σκοπίων, προσπαθεί να κατασκευάσει πολιτιστικό, παράδοση και ιστορία, που φτάνουν μάλιστα στα όρια της υστερίας, αφού σκορπούν τρόμο και εκτοξεύουν απειλές εναντίον της Ελλάδας!

Πολλά από αυτά τα βίντεο, ξεκινούν με παραποιημένα αποσπάσματα από ρήσεις αρχαιοελληνικές, γνωστών πατέρων της κλασικής μας ιστορίας και φτάνουν μέχρι σήμερα. Σε αρκετές περιπτώσεις, φτάνουν να κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία και βάναυση συμπεριφορά. Για μαρτύρια που πέρασαν στα χέρια των Ελλήνων και άλλα τέτοια φαιδρά. Παρουσιάζονται ως μια χώρα που περνά μαρτύρια και φτάνουν να παρουσιάζουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις με συνθήματα όπως το «Ελευθερία ή Θάνατος». Μας παρουσιάζουν ως ψεύτες που έκλεψαν την γη τους και παραποιήσαμε την ιστορία!

Φτάνουν στο σημείο να σκηνοθετούν βίντεο με το γνωστό ελληνικό στρατιωτικό εμβατήριο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ και με παραποιμημένη την ιστορία παρουσιάζοντας ως σφαγείς των Μακεδόνων τον Παύλο Μελά, τον Γερμανό Καραβαγγέλη και άλλους ήρωες, ή ακόμα χειρότερα παρουσιάζουν τον Ιώνα Δραγούμη σε αποσπασματικές τους αναφορές για την Μακεδονία και τον αγώνα των Μακεδονομάχων μας! Έχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο, να προβάλλουν εικόνες από ασκήσεις του ελληνικού στρατού, ως προετοιμασία εισβολής της Ελλάδας στο έδαφος των Σκοπίων!!!

Το ερώτημα που τίθεται σε αυτό το σημείο είναι πως και από που βρίσκουν τόσο ευδιάκριτα πλάνα ασκήσεων του Ελληνικού στρατού, τη στιγμή μάλιστα που τα ελληνικά ΜΜΕ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν σταματήσει να προβάλλουν τέτοιες εικόνες και για λόγους εθνικής ασφαλείας! Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα το υλικό που προβάλλεται από τα σκοπιανά ΜΜΕ με σημεία διάταξης των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Φλώρινα και σε άλλα ακριτικά σημεία ίσως θα έπρεπε να διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού στρατού και της ελληνικής αντικατασκοπίας! Τα ρεπορτάζ αυτά, όπως είναι ολοφάνερο, στόχο έχουν να εντείνουν το φανατισμό παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως χώρα επεκτατική και επικίνδυνη που απειλεί την εδαφική ακεραιότητα των Σκοπίων, και την ειρήνη στα Βαλκάνια, έτσι ώστε να κλιμακώνεται ο φανατισμός και η ένταση μεταξύ των δυο λαών!

Και το επίσης μεγάλο ερώτημα, είναι, τι κάνουμε εμείς ως χώρα και ως Έλληνες, απέναντι σ’ αυτή την σκληρή προπαγάνδα των Σκοπίων και την παραποίηση της ιστορίας μας. Μήπως έχουμε εφησυχάσει σε βαθμό κακουργήματος;


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δημοσιεύθηκε στον ΠΡΩΙΝΟ ΤΥΠΟ στις 17 Ιουνίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ