Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ημεροδείκτης

Εντυπωσιακή πορεία
Εντυπωσιακή ήταν, ομολογουμένως, η πορεία στα βήματα των απελευθερωτών, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1ης Ιουλίου, στα πλαίσια των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας. Όταν ο επικεφαλής πεζοπόρων τμημάτων του Ελληνικού Στρατού, ο αείμνηστος συνταγματάρχης Νικόλαος Μιχαλόπουλος-Αρκαδικός, έμπαινε απελευθερωτής στην πόλη της Δράμας την 1η Ιουλίου 1913, σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ακριβώς 100 χρόνια μετά, θα πραγματοποιούνταν μια παρόμοια πορεία, με πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Στρατού το 2013, μαθητές με ελληνικές σημαίες, πολιτιστικούς συλλόγους με λάβαρα και πλήθος κόσμου, στους ίδιους δρόμους απ’ όπου πέρασε τότε. Από την είσοδο της πόλης στις εργατικές κατοικίες Αρκαδικού, από την οδό Περδίκα και την κάθοδο προς την πλατεία Ελευθερίας από την οδό Βενιζέλου.
Η ίδια ακριβώς πορεία! Η πορεία ήταν τόσο μεγάλη, που είχε καταλάβει σχεδόν όλο το μήκος της οδού Βενιζέλου, από την αρχή της μέχρι και πάνω από την Μητρόπολη Δράμας. Η συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των μαθητών με τις σημαίες, ήταν εντυπωσιακή. Υπήρχε πραγματικά τόσο μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που έκαναν, που είναι ν’ απορεί κανείς πού κρύβεται όλο αυτό μέσα στην καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας! Απελευθέρωση… μια μεγάλη λέξη, με αξίες και ιδανικά, που αν δεν την βιώσεις, σίγουρα δεν μπορείς να αισθανθείς το μεγαλείο της!

Θερινό σινεμά στην Οικολογική Κίνηση
Με νέα ταινία επανέρχονται σήμερα το βράδυ 3 Ιουλίου, οι κινηματογραφικές προβολές της Οικολογικής Κίνησης Δράμας. Πρόκειται να προβληθεί η ξεκαρδιστική κωμωδία του Μελ Μπρουκς «The Producers», με τους Ζίρο Μόστελ, Τζιν Γουάιλντερ και τον δικό μας Ανδρέα Βουτσινά. Μια ταινία επίκαιρη όσο ποτέ. Ποια είναι τα όρια της δημιουργικής λογιστικής; Πού οδηγεί η απληστία για το κέρδος; Πόσο βέβαιη είναι η αποτυχία μιας … «νεοναζιστικής» παραγωγής; Η προβολή θα γίνει στις 21.30 το βράδυ την αυλή της Οικολογικής Κίνησης, Χατζηανέστη 13. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας, θα προβληθούν ΕΠΙΚΑΙΡΑ με γεγονότα του 1913.

«Λαϊκή συμμαχία…»
Με θέμα, «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία και την έξοδο από τα ην καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου στη Χωριστή Δράμας, πολιτική εκδήλωση της Τ.Ε. Δράμας του ΚΚΕ. Την ομιλία εκφώνησε ο Δ. Παπατολίδης, γραμματέας Περιοχής Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να σκεφτούν και να συζητήσουν την πρόταση που καταθέτει στο λαό το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη προς όφελος του λαού προϋποθέτει άλλη πολιτική εξουσία, - όχι διαχείριση αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος - να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία, να αναπτύξει την οικονομία με κεντρικό σχεδιασμό.

Προς τι η έκπληξη;
Πραγματικά παραξενεύομαι, για την έκπληξη όλων αυτών των μεγαλόσχημων Ευρωπαίων και δη των Γερμανών, που ένοιωσαν μια τεράστια έκπληξη και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους, όταν έμαθαν ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τα πάντα στον πλανήτη! Σωπάτε βρε παιδιά… Δηλαδή, εδώ το γνώριζαν και οι πέτρες… τα μικρά παιδιά και όλοι όσοι ασχολούνται με διαδίκτυα και τα λοιπά! Είναι δυνατόν να είστε τόσο αφελείς; Πιστεύατε στ’ αλήθεια ότι οι ΗΠΑ δεν θα παρακολουθούσαν ποτέ τις κινήσεις σας; Ή μήπως εσείς δεν κάνετε παρακολουθήσεις!!! Προφανώς δουλευόμαστε μεταξύ μας και όλοι μαζί όλους τους άλλους! Η παρακολούθηση, η κατασκοπεία, από αρχαιοτάτων ακόμα χρόνων, είναι η βοηθός τέχνη της πολιτικής. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει μία χώρα όπως οι ΗΠΑ, τι κάνουν οι άλλες χώρες, οι οποίες εν δυνάμει θεωρούνται πάντα και μονίμως αντίπαλοι και ουχί σύμμαχοι; Διαφορετικά, πώς χώρα όπως οι ΗΠΑ θα μπορέσει αν πετύχει «συνεργασίες» στη βάση των «καλών σχέσεων» μεταξύ των χωρών για να επιβάλλεται σε άλλες εχθρικές χώρες; Δουλευόμαστε προφανώς…
Δεν υπάρχουν σύμμαχοι και φίλες χώρες! Υπάρχουν συνεργασίες μεταξύ χωρών σε διάφορες εποχές, ανάλογα με το τι προστάζει η διεθνής πολιτική σκακιέρα! Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα!!!

Είμαστε Κινέζοι…
Σε 30 χρόνια θα είμαστε όλοι Κινέζοι!!! Κάπως έτσι θα μπορούσα να ερμηνεύσω αυτό που είπε προχθές, ευρισκόμενος στην Ελλάδα, ο ισχυρός άνδρας της πανίσχυρης COSCO, ότι η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με την Κίνα πριν από 30 χρόνια!!! Μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδυτών είναι ο μόνος ορθός δρόμος για την Ελλάδα λέει ο ισχυρός άνδρας της COSCO, κάπτεν Γουέι Τζιαφού. Εντοπίζει μάλιστα αντιστοιχίες ανάμεσα στη σημερινή προσπάθεια της χώρας μας και το προ τριακονταετίας «άνοιγμα» της Κίνας.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τις μετοχές του ΟΛΠ και προαναγγέλλει «ειδική αποστολή» τεχνοκρατών της εταιρείας για να εξετάσουν επενδύσεις στους σιδηροδρόμους. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα από τα μεγάλα μέσα που διαθέτει για να τονώσει την οικονομία. Πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός των μεταρρυθμίσεων και της εξωστρέφειας. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε η Κίνα πριν από 30 χρόνια», σημειώνει. «Πεποίθησή μου είναι ότι η Ελλάδα με τον αρχαίο της πολιτισμό, θα εξελιχθεί σε μία πρωτοκλασάτη, μοντέρνα χώρα του κόσμου ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ!!!!», υπογράμμισε. Τελικά, ο ίδιος ο κάπτεν παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου της Cosco, μετά από κατηγορίες από επενδυτές ότι ευθυνόταν για τις ζημιές που παρουσίαζε την τελευταία διετία ο κινεζικός κολοσσός. Ο κάπτεν Γουέι παραιτήθηκε λίγες μετά που ήρθε στην Ελλάδα. σ
Και για να εξάγουμε συμπεράσματα: Μήπως ο κάπτεν Γουέι, ήρθε στην Ελλάδα προσπαθώντας ο ίδιος; Αλλά και θα μπορούσαμε δηλαδή να γίνουμε όλοι Κινέζοι σε 30 χρόνια… Να έχουμε τέτοια ραγδαία ανάπτυξη, που θα τρώμε, θα κοιμόμαστε και θα κάνουμε την ανάγκης κάτω από τον πάγκο εργασίας για να ευημερήσουν οι αριθμοί και οι πολυεθνικές εταιρείες! Και είναι ανάπτυξη αυτό, επειδή θα έχουμε και τρένο που θα πιάνει πάνω από 100 χιλιόμετρα;


Και ο Χίτλερ με εκλογές ανέβηκε στην εξουσία και αιματοκύλησε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο! Και φυσικά έφτασε και στην Ελλάδα και έκανε όσα έκανε! Προφανώς ξεχνάμε την Ιστορία… ίσως γιατί δεν μας ενδιαφέρει και πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί! Ο νεοναζισμός, ήταν, είναι και θα παραμένει εγκληματικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ