Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Για πάντα νέοι, για πάντα φορολογούμενοι…

ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ και λιγάκι, μια έρευνα για το περίφημο ελιξίριο της νεότητας κάνει την εμφάνισή της. Τώρα λέει, οι επιστήμονες αντέστρεψαν για πρώτη φορά τη διαδικασία γήρανσης σε πειραματόζωα. Επόμενος στόχος η αναζωογόνηση των ανθρώπινων κυττάρων.

M «Αυτό που είδαμε σε αυτά τα ζώα δεν ήταν η επιβράδυνση ή η σταθεροποίηση της διαδικασίας γήρανσης. Είδαμε μια δραματική αντιστροφή της και αυτό ήταν απρόσμενο», δήλωσε ο γενετιστής Ρόναλντ Ντε Πίνιο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
M Για να το καταλάβουμε καλύτερα, όχι μόνο κράτησαν εν ζωή το πειραματόζωο, αλλά το επανέφεραν σε προτέρα κατάσταση. Αυτό σε ανθρώπινους όρους, όπως λέει ο ντε Πίνιο, είναι σαν να έχεις έναν 50χρονο που δείχνει πια 80χρονος και χάλια και καταφέρνεις να αντιστρέψεις τη διαδικασία ώστε να ξαναγίνει 50χρονος!
M Δηλαδή, για να το πούμε διαφορετικά και με περισσότερο πρακτικούς όρους: όταν θα κοντεύεις να βγεις στη σύνταξη, θα σε επαναφέρουν και θα συνεχίζεις να δουλεύεις και θα συνεχίζουν να σε φορολογούν! Και πόσο θα συνεχιστεί αυτή η πλάκα δηλαδή; Κι αν μη τι άλλο, το ίδιο θα μπορεί να κάνει και ο Γ. Παπανδρέου και ο Μητσοτάκης και ο Κ. Καραμανλής, και θα τους τρώμε στη μάπα και θα παίζουν τα παιχνίδια τους με την εξουσία! Δεν σφάξανε…

Σε 15 χρόνια η ανάκτηση εμπιστοσύνης
Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία θα είναι μία μακρά διαδικασία η οποία θα κρατήσει χρόνια, και σίγουρα μετά τη λήξη του Μνημονίου το 2013, προέβλεψε ο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα, σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο ίδιος μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου εκτίμησε ότι για να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας θα απαιτηθούν 10-15 χρόνια, όσο διάστημα δηλαδή χρειάστηκε να ανακάμψει και η γερμανική οικονομία. 
M Ο δρόμος για την «επιτυχία» λοιπόν, είναι μακρύς. Για το αν θα πετύχουμε να φτάσουμε ως εκεί, αυτό είναι αμφίβολο. Οι στόχοι όμως του Μνημονίου για να επιτευχθούν προς το παρόν, θα πρέπει να κλείσουν έτσι όπως το απαιτούν οι τροϊκανοί, προκειμένου να πετύχουμε την επόμενη δόση του Μαρτίου του 2011.
M Κι αυτοί οι στόχοι είναι πολλοί. Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2011, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 44 νομοσχέδια και δράσεις των «μνημονιακών» υπουργείων (21 μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2010 και 23 μέχρι τον Μάρτιο). Συνολικά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 59 νομοσχέδια και λοιπές δράσεις.
M Στα πλαίσια αυτά λοιπόν: - διαλύεται η αγροφυλακή και οι αγροφύλακες μεταφέρονται στις δασικές υπηρεσίες. – Είσοδος ιδιωτών στα περιφερειακά (39) αεροδρόμια. – Αλλάζει το εργασιακό καθεστώς των εποχικών πυροσβεστών που είχαν οκτάμηνες συμβάσεις. – Τα αθλητικά κέντρα και γήπεδα από τους Ολυμπιακούς μεταφέρονται στην Αυτοδιοίκηση, ενώ το ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ θα δοθεί σε ιδιώτες.
M Συστήνεται υπηρεσιακό συμβούλιο που θα εξετάσει τις ανάγκες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλων υπουργείων ούτως ώστε να αξιοποιηθούν οι μηχανικοί και οι πιλότοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας (π.χ. το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χρειάζεται πιλότους για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα). – Αναδιαρθρώνονται οι αστικές συγκοινωνίες και φυσικά και ο ΟΣΕ.

«Συγκατοίκηση των ασυμβίβαστων»
Ο ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ Βασίλης Μαρκεζίνης κατά την παρουσίαση του βιβλίου: «Μίκης Θεοδωράκης 85 χρόνια» του δημοσιογράφου Γιώργου Μαλούχου:
M [Ο λόγος που ανησυχώ, είναι επειδή βλέπω ότι ορισμένα δημοσιογραφικά συμφέροντα προωθούν σήμερα τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Αυτή όμως δεν θα είναι οικουμενική κυβέρνηση αλλά «συγκατοίκηση των ασυμβίβαστων»…  Υπό το πρόσχημα του κοινού συμφέροντος, αυτοί που μας έφεραν στη σημερινή κρίση θα συνεργαστούν με αυτούς που την επιδείνωσαν. Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, όλα αυτά θα γίνουν μόνο και μόνο για να αναστηθούν πολιτικά αυτοί που αξίζουν την πλήρη αποδοκιμασία του λαού. Μόνο και μόνο για να μην εφαρμοστούν νέες ιδέες, όπως απαιτεί η εποχή μας, αλλά ιδέες που επί χρόνια μια επέβαλλαν, μέσω κάποιων πρόθυμων πολιτικών μας, οι Αμερικανοί φίλοι μας…»

Κάτω από το όριο της φτώχειας ένας στους πέντε Έλληνες

«ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ πέντε Έλληνες, ζει κάτω από το όριο φτώχειας», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Το όριο αυτό υπολογίζεται στα 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ανά άτομο και στα 13.608 ευρώ ετήσιο εισόδημα όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια.
M Το 22% των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας ανήκουν στην τρίτη ηλικία, το 23% είναι κάτω από 17 ετών και το 42% είναι άνεργοι. Στοιχείο που προκαλεί σοκ, είναι ότι τα τελευταία χρόνια η εργασία δεν αρκεί για να αποτρέψει τη φτώχεια. Ενδεικτικό είναι ότι ο ένας στους επτά εργαζόμενους χάνει το σπίτι του από την τράπεζα.
M «Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των φτωχών», τόνισε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κα Σαλουφάκου και απέδωσε το φαινόμενο στην αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη μείωση των αμοιβών και την αύξηση της φορολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ