Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Είναι απίστευτοι!

Δεν ξέρω ποιος ακριβώς παίρνει τέτοιες παράλογες αποφάσεις εκεί στην κεντρική διοίκηση, στην κυβέρνηση. Αν τους κρίνεις αυστηρά, σε λένε αντικυβερνητικό. Αν τους αφήσεις χωρίς κριτική, είναι ό,τι χειρότερο. Αυτή η κυβέρνηση, ή δεν γνωρίζει τι κάνει, ή λειτουργεί εσκεμμένα διαλύοντας την χώρα με τρόπο που εγείρει υποψίες. Πέρα από την όποια οικονομική δυσπραγία που μας περιβάλλει, ορισμένες ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες.

Αποφάσισαν λοιπόν κάποιοι καρεκλοκένταυροι, να μετακινήσουν την Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος που εδρεύει στην Καβάλα για όλη την Βορειοανατολική Ελλάδα και να την πάνε στη Μυτιλήνη ή οπουδήποτε αλλού. Μια ολόκληρη θαλάσσια περιοχή, μια τεράστια ακτογραμμή της Βορειοανατολικής Ελλάδας, θα μείνει χωρίς Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος. Μόνο ο νομός Καβάλας έχει 7 εμπορικά, επιβατικά και τουριστικά λιμάνια, πλην των αλιευτικών καταφυγίων και δύο νησιά με δικά τους σημαντικά λιμάνια (Θάσος και Σαμοθράκη), όπως και το μοναδικό αξιοποιούμενο κοίτασμα πετρελαίου, το πιο παραγωγικό αλιευτικό πεδίου του Αιγαίου κτλ., όπως επισημαίνει και σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κι όμως, εδώ κάτι συμβαίνει. Δεν μπορεί όλα αυτά να εντάσσονται στο ζήτημα της … εξοικονόμησης χρημάτων. Κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι, αδιαφορώντας πραγματικά για το μέλλον αυτού του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ