Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Φ.Π.Α. και παραπέρα…

M Κοντεύουμε να τρελαθούμε μ’ αυτόν τον Φ.Π.Α. Σε παιχνίδια για γερά νεύρα εξελίσσεται η όλη υπόθεση με την υποβολή στο 23% όλων πλέον των προϊόντων, αναψυκτικών, καφέδων, γλυκών, παγωτών ακόμα και τα τοστάκια, τυρόπιτες, σουβλάκια και άλλα!

M Προς το παρόν γλιτώνουν από τον σαρωτικό ΦΠΑ του 23% το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα, το εμφιαλωμένο νερό (τα απλά ελληνικά εμφιαλωμένα και όχι τα εισαγόμενα και αεριούχα) και τα γλυκά από ζαχαροπλαστεία. Προσοχή: αν τα γλυκά καταναλώνονται εντός του ζαχαροπλαστείου έχουν 23% ΦΠΑ. Αν τα πάρετε στο κουτί και φύγετε παραμένουν στο 13%!
M Σκοπός βέβαια να γεμίσουν τα ελλειμματικά ταμεία του κράτους! Πώς να τα γεμίσεις όμως, όταν με τον τρόπο αυτό σκοτώνεις τα μικρομάγαζα όπως τα τυροπιτάδικα, τις καφετέριες, τα μπακάλικα; Όταν σκοτώνεις τον εμποράκο της γειτονιάς; Ούτε γκαζόζες θα μπορούμε να πουλάμε πλέον, ούτε τοστάκι με κασεράκι και σαλαμάκι γιατί θα φτάσει τα 3 ευρώ και θα τα ξεπεράσει! Πόσα κυλικεία θα αντέξουν να κρατήσουν εκτός από συγκεκριμένα που βρίσκονται στα Νοσοκομεία για παράδειγμα όπου εκεί έτσι κι αλλιώς θα αγοράσεις!!!

M Προσπαθούν να βγάλουν χρήματα για το έλλειμμα και τους τοκογλύφους στους οποίους υποθηκεύσανε τη χώρα, αλλά το κάνουν με λάθος τρόπο και από λάθος ανθρώπους, αφήνοντας ανέγγιχτο το κεφάλαιο!


M Πόσο κυλικεία που βρίσκονται στις γειτονιές στο κέντρο των πόλεων, κάτω από σκάλες πολυκατοικιών και πουλάνε καφέδες και τοστάκια στα παρακείμενα μαγαζιά, θ’ αντέξουν; Κυλικεία που βγάζουν λίγα χρήματα, πληρώνουν τον ΦΠΑ τους, τα ένσημά τους και τους φόρους τους! Οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους ανθρώπους θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, όταν ο καφές του ενός ευρώ που κρατούν με νύχια και με δόντια, αναγκαστικά θα πάει στο 1,23 € τουλάχιστον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ