Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εντάξει… να σε στηρίζει και ο Μητσοτάκης όμως… κάτι τρέχει!

● ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ να περιμένει να δει το Big Brother και το Master Chef, καθώς η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου ξεπερνούσε την ώρα που μας είχαν υποσχεθεί ότι θα κρατούσε. Γιατί, το είχε πει ξεκάθαρα το Megaλο κανάλι, ότι η συνέντευξη θα κρατήσει μία με μιάμιση ώρα, όχι παραπάνω, γιατί δεν το ήθελε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός! Τελικά κράτησε 2 ώρες και 15 λεπτά!

● Γιατί έδωσε ο πρωθυπουργός διακαναλική συνέντευξη, ακριβώς δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές; Μα γιατί άλλο; .....
Γιατί τους έπιασε ο πανικός εκεί στην κυβέρνηση, θορυβήθηκαν τόσο από την επερχόμενη ήττα, που έπρεπε να βγει ο Παπανδρέου, να απειλήσει θεούς και δαίμονες να τον ψηφίσουμε όλοι μα όλοι, γιατί διαφορετικά, χανόμαστε… βουλιάζουμε ντε!

● Άλλωστε, το είπε ξεκάθαρα και το Megaλο κανάλι, το οποίο ξέρει τι λέει, με το δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο οποίος γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ σαν την τσέπη του: «κατάλαβαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι έτσι όπως πήγαιναν το δίλλημα για την αυτοδιοίκηση, αυτό το δίλλημα δεν πέρναγε. Κατάλαβαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε πολώσει πολύ το κλίμα, είχε βάλει την αντιμνημονιακή ψήφο η οποία πέρναγε πάρα πολύ στον κόσμο, ο οποίος ήθελε να στείλει ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα. (…)»

● «Έτσι λοιπόν, πριν από μια εβδομάδα περίπου, έχοντας και τις μετρήσεις στα χέρια τους, κατάλαβαν ότι εάν πάνε μ’ αυτό το δίλλημα στις εκλογές, την πολιτική ατζέντα θα την είχε βάλει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν όσο θέλανε, ή να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν από τις εκλογές». Αυτό είναι όλο το κόλπο.

● Το ζήτημα είναι να περιμένουμε να δούμε αν το κόλπο του Παπανδρέου πέρασε στο λαό! Αν όντως με τις απειλές του, ή ψηφίζετε όλοι ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές ή χανόμαστε όλοι μαζί, έπιασε το κόλπο του διλλήματος. Είναι πραγματικά πρωτοφανές. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Ζούμε μεγάλες πολιτικές στιγμές, που ας ευχηθούμε να μην φέρουν μεγαλύτερες πολιτικές ανακατατάξεις που θα θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο!

● Για δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά, ο πρωθυπουργός, προσπαθούσε να απαντήσει στην ίδια ερώτηση με πολλές παραλλαγές, δίνοντας την ίδια απάντηση σε επίσης πολλές παραλλαγές: «Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ αλλιώς πάμε για εθνικές εκλογές»! Αυτό ήταν όλο το θέμα και τίποτα περισσότερο από αυτό!

● Είχε πραγματικά μεγάλη αγωνία να μας πείσει, όσο όμως περνούσε η ώρα και επαναλαμβάνονταν άσχημα, τόσο αδυνατούσε η όποια πειθώ του! Έπρεπε να κλείσει τη συνέντευξη στον πρώτο γύρο ερωτήσεων και να μην έδινε συνέχεια. Κι αμέσως μετά βγήκε κι ο Μητσοτάκης και τον στήριξε! Αυτό θα πει θρίλερ, τελικά…

● Να λέγεσαι Παπανδρέου, να προσπαθείς να πείσεις και κατόπιν να βγαίνει ο ίδιος Μητσοτάκης και να σε στηρίζει, ε αυτό παραπάει πια! Στην ουσία, χάνεις ό,τι κέρδισες μόλις, με πολύ κόπο! Ο Γ. Παπανδρέου, το μόνο που έκανε, ήταν να μας περιγράψει μια ζοφερή κατάσταση, χωρίς όμως να μας εξηγήσει πώς κατάντησε έτσι η χώρα από τη δική του πολιτική. Προτίμησε να παραμείνει στο δίλλημα των εκλογών, γιατί αυτό τον απασχολεί και τίποτα άλλο!

● Ο Γιώργος Παπανδρέου έπαιξε το τελευταίο του χαρτί και έχασε. Η συνέντευξή του εξαντλήθηκε μόλις είχε ξεκινήσει! Το είπε ξεκάθαρα στην εισήγησή του: ψηφίστε αυτούς που επέλεξα εγώ και το κόμμα μου, ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν. Ψηφίστε μας, γιατί χανόμαστε! Γιατί αν δεν μας ψηφίσετε, τότε θα σας ταράξουμε σε νέα μέτρα και θα πάμε πάλι σε εκλογές!

● Μπορεί να είπε εκείνο το περίφημο ότι, «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τις λύσεις τις δίνει ο λαός», όμως στην ουσία ο ίδιος έθεσε τα δικά του αδιέξοδα. Πώς θα πορευθούμε αν η δεν μας στηρίξετε; Ο ίδιος βάζει τον λαό προ των δικών του αδιεξόδων! Ο ίδιος ορθώνει τοίχους και στήνει λακκούβες στα βήματα της χώρας! Ο ίδιος έβαλε στο παιχνίδι την πολιτική αστάθεια χωρίς περιορισμούς, κι ας βαδίζει η χώρα σε τεντωμένο σχοινί!

● Η διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου ήταν ένα τραγικό λάθος. Γιατί αντί να κρύψει τον πανικό του, εκείνος τον μεγέθυνε και χαντάκωσε έτσι και τους υποψηφίους του στις Περιφέρειες και στους Δήμους της χώρας. Αν ο λαός έβλεπε με καλό μάτι ορισμένους ΠΑΣΟΚους και ήθελε να τους ψηφίσει, ήρθε ο Γιώργος και τους αφαίρεσε ψήφους! Με την διακαναλική του συνέντευξη, έχασε όλο το παιχνίδι επί της ουσίας πια.

● Εν ολίγοις, ο πρωθυπουργός έπεσε στην παγίδα που του έστησε η αξιωματική αντιπολίτευση: ψήφος αντιμνημονιακού χαρακτήρα, ψήφος διαμαρτυρίας! Και ο ίδιος το αποδέχθηκε και πήγε το παιχνίδι ακόμα παραπέρα. Και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, στην ουσία για ποιο πράγμα; Για την Τρόικα, για το ΔΝΤ και τις εξοντωτικές πολιτικές τους!

● Φαίνεται λοιπόν, ότι, το παραμύθι με το Μνημόνιο τελειώνει εδώ. Δεν μπορεί να σέρνεται επ’ άπειρον ο μπαμπούλας μέσα στις τσέπες μας και στις ψυχές μας. Δεν μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να ζητάει μονίμως την άνευ όρων εξουσιοδότησή του από τους Έλληνες για να τους περνάει τη θηλιά στο λαιμό!

● Και κάτι τελευταίο. Ο Γιώργος Παπανδρέου, προσπαθεί να αιτιολογήσει την αποτυχία της πολιτικής του Μνημονίου, η οποία χτύπησε ήδη την πόρτα της χώρας. Ετοιμάζεται να χρεοκοπήσει και επίσημα πλέον τη χώρα και το επιβεβαίωσε ο ίδιος μέσα από τη συνέντευξή του. Ετοιμάζεται για την επιμήκυνση του χρέους, για τη διαπραγμάτευση νέου Μνημονίου, για επίσημη πτώχευση της χώρας, ακόμα και για στάση πληρωμών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ