Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δόθηκαν οι στολές σε 6 Δραμινούς λαμπαδηδρόμους


Οι Δραμινοί λαμπαδηδρόμοι: Δουβαλίδης, Τσακίρη, Μήλιος, Δαύκος, Κεραμιτσόπουλος, Ευαγγελάκος.

Λαμπαδηδρόμοι και συνοδοί σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Από αριστερά: η κα Μήλιου, ο κ. Κεραμιτσόπουλος, ο κ. Ευαγγελάκος και ο κ. Γρηγοριάδης (μπροστά), και από πίσω τους ο υιός Δαύκου Κ. με τον πατέρα του κ. Δαύκο Γ., ο κ. Σδρόλας, ο κ. Χαρακίδης, ο κ. Θ. Καναράς, ο κ. Σιλλός και ο κ. Αλατζάς Ι.



ΔΟΘΗΚΑΝ χθες το μεσημέρι από τον δήμαρχο Δράμας κ. Κυριάκο Χαρακίδη, οι στολές στους 6 συνολικά λαμπαδηδρόμους και τους 10 συνοδούς τους, οι οποίοι θα κρατήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, όταν αυτή περάσει από τη Δράμα στις 14 Μαΐου.


Ο παλιός ποδοσφαιριστής της Δόξας κ. Δαύκος, παραλαμβάνει την στολή του.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας κ. Καναράς, παραλαμβάνει την στολή της κας Π. Τσακίρη.

Ο προπονητής του Κώστα Δουβαλίδη κ. Σδρόλας παραλαμάνει την στολή του Δραμινού Ολυμπιονίκη.

            «Ο δρόμος για το Λονδίνο περνάει από τη Δράμα», είπε ανοίγοντας την λιτή τελετή που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της πόλης. Όταν κάποιος, αστειευόμενος, ρώτησε «Θα έχει λεωφορείο;» ο κ. Χαρακίδης απάντησε: «Με τα πόδια και τρέχοντας».
            Ο Δήμος Δράμας είναι ένας από τους λίγους Δήμους στη χώρα που συμμετέχει στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Το δυνατό σημείο είναι ότι η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει μάλιστα την πόλη της Δράμας.
            Οι υποψήφιοι λαμπαδηδρόμοι ήταν αρκετοί, όμως η Ολυμπιακή Επιτροπή όρισε ότι μόνο 6 άτομα από τη Δράμα θα έπρεπε να συμμετέχουν στη διαδρομή που θα ακολουθηθεί στην πόλη. «Η τελική επιλογή που έγινε ήταν συνειδητή και συμβολική» είπε ο κ. Χαρακίδης, καθώς δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
            Τα άτομα που έχουν επιλεγεί είναι:
            Στην πρώτη διαδρομή θα τρέξει ο γνωστός Δραμινός παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος είχε πάρει μέρος και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου ο Κώστας Δουβαλίδης. Την στολή του λαμπαδηδρόμου παρέλαβε εκ μέρους του Κ. Δουβαλίδη, ο προπονητής του κ. Σδρόλας. Ο Κ. Δουβαλίδης θα είναι ο πρώτος που θα παραλάβει τη Φλόγα στο ύψος του «Ξενία» και θα την πάει μέχρι την πλατεία Ελευθερίας όπου θα ανάψει και την Φλόγα στον βωμό της πλατείας.
            Οι υπόλοιποι που θα συμμετάσχουν στην λαμπαδηδρομία είναι: Ο γνωστός παλιός ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας Γιώργος Δαύκος με συνοδό τον γιό του Κωνσταντίνο Δαύκο.
            Ο Ευστάθιος Κεραμιτσόπουλος, παλιός μπασκετμπολίστας του ΚΑΟΔ, με συνοδούς τον Κων/νο Νουράκη και τον Ιωάννη Αλατζά.
            Ο Ευαγγελάκος Πέτρος από τον στίβο, με συνοδούς τον Παύλο Κουρομιχαλάκη και τον Ευθύμιο Ανδρέογλου.
            Η Τσακίρη Παναγιώτη, κόρη του Δραμινού πρωταθλητής στο σκι και στη χιονοδρομία, με συνοδούς τον Ιωάννη Σιλλό και τον Θεμιστοκλή Καναρά. Την στολή της Π. Τσακίρη παρέλαβε ο Θ. Καναράς, παλιός πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας.
            Ο Μηλιός Δημήτριος, με συνοδούς την Αγλαΐα Κατσιγιάννη και τον Αναστάσιο Γρηγοριάδη από τον χώρο του προσκοπισμού.
            Να σημειώσουμε εδώ, ότι, παράπονα για την στολή που χάρισε ο Δήμος Δράμας στους συνοδούς έκανε ο κ. Γρηγοριάδης, ο οποίος είπε ότι η μπλούζα του Δήμου Δράμας είναι πάρα πολύ απλή, και δεν ξεχωρίζει ως αναμνηστική για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου του 2012. Ο κ. Χαρακίδης απάντησε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, καθώς το πώς θα είναι οι φανέλες και τα σήματα και όλα, δεν καθορίζονται από το Δήμο Δράμας αλλά από την Ολυμπιακή Επιτροπή των Αγώνων του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ