Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τα έβαλε με την Τρόικα η Βάσω…

ΤΙΣ αντιρρήσεις της σε έντονο βαθμό συνεχίζει να εκφράζει η Βάσω Παπανδρέου, για την τακτική που ακολουθεί η Τρόικα και προσπαθεί να επιβάλει τα «θέλω» της στη χώρα και στην κυβέρνηση.

M Αυστηρές προειδοποιήσεις ότι «με τους όρους που μας έχουν επιβάλλει μας οδηγούν κατευθείαν στην ύφεση» απηύθυνε η κυρία Βάσω Παπανδρέου προς τους εκπροσώπους της τρόικας στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μαζί τους. Κριτική για τις αστοχίες του μνημονίου ζητώντας τροποποίησή του άσκησαν και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για κοινωνικές εκρήξεις.
M  «Τους είπαμε πως πέραν των δικών μας αδυναμιών, υπάρχουν προβλήματα και στο ίδιο το πρόγραμμα», ανέφερε μετά τη συνάντηση η πρόεδρος της Επιτροπής Β. Παπανδρέου. «Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα. Εκείνοι είπαν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πως βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν», συμπλήρωσε.
M «Δεχόμαστε το πρόγραμμα γιατί είμαστε με την πλάτη στον τοίχο», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «με το μνημόνιο τα έσοδα λιγοστεύουν και μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο». Φέρεται να τους είπε μάλιστα ότι «αντιμετωπίζετε τα προβλήματα στενά δημοσιονομικά και είναι σα να τιμωρείτε μια χώρα, όμως με την τιμωρία λύνονται τα προβλήματα;». «Πώς θα υπάρξει ανάπτυξη; Πέστε μου πώς;», διερωτήθηκε η κυρία Παπανδρέου απευθυνόμενη προς τον κ. Τόμσεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ