Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Από τα χείλη σου κρέμομαι πασά μου, για μια κουβέντα σου γλυκιά!

● ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ κρέμομαι πασά μου, για μια κουβέντα σου γλυκιά! Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να δούμε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, και τις συνομιλίες του με τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον. Οι οποίοι, σύμφωνα με τον πανελλήνιο Τύπο, έδωσαν την στήριξή τους στην Ελλάδα!

● Για άλλη μια φορά στο ίδιο παραμύθι. Μετά από την παλαιότερη περίφημη «Κλιντονιάδα», όπου ο Μπίλ Κλίντον κόντεψε να χριστεί και Πόντιος (Βασίλειος Κλιντονίδης – ποιος ξεχνά την περίσσια γελοιότητα σ’ αυτή τη χώρα!!!), έρχεται η Ομπαμιάδα! Και που είστε ακόμα! Αναμένεται να δούμε κι άλλο δακρύβρεχτο σίριαλ με τις ΗΠΑ να στηρίζουν την Ελλάδα, από μπρος, κι από πίσω να της κόβουν τα πόδια στο Αιγαίο στηρίζοντας τον χωροφύλακα Τουρκία!

● Αυτό το παιχνίδι είναι παλιό, κι απορώ, πώς ακόμα το παίζουν εδώ στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις! Και δη, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ! Οι ειδήσεις λένε ότι, ο αμερικανικός Τύπος είναι κατά πολύ ηπιότερος με την Ελλάδα, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό Τύπο και δη τον γερμανικό δημοσιογραφικό κόσμο. Μάλιστα, η εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζούρναλ» εκθειάζει «το πετυχημένο πείραμα του ευρώ» και επισημαίνει ότι «η ευρωζώνη δεν κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω της ελληνικής κρίσης και ότι η δημιουργία του κοινού νομίσματος το 1999 είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα του 20ου αιώνα».

● Όσον αφορά την Ελλάδα, η ίδια εφημερίδα διατυπώνει την άποψη ότι «η χώρα πιέστηκε να πάρει μέτρα για να μπορέσει να γίνει δεκτή στην ευρωζώνη και η τότε κυβέρνηση χρησιμοποίησε έξυπνα λογιστικά κόλπα για να καλύψει τα χρέη της, αλλά είναι αμφίβολο ότι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί εξαπατήθηκαν». Τρομερό! Ναι μεν οι Έλληνες έπαιξαν απάτες, όμως, εξαναγκάστηκαν να το κάνουν γιατί τους πίεσαν!

Σε άλλο άρθρο στην ίδια εφημερίδα τονίζεται ότι «η Γερμανία εξέφρασε την υποστήριξή της προς τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου το οποίο θα μπορούσε να προστρέχει τις χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης» και υπογραμμίζεται ότι «η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του πως η κρίση στην ελληνική οικονομία εξαναγκάζει την Ευρώπη να ξανασκεφθεί τον θεσμικό σχεδιασμό της Ευρωζώνης».

● ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ αυτή η «βοήθεια» που δέχεται η Ελλάδα. Είναι κι εκείνος ο Νικολά Σαρκοζί, του οποίου κατά κόρον ο ελληνικός Τύπος έχει εκθειάσει την ελληνική του καταγωγή! Ότι ένας παππούς του ήταν Έλληνας και άλλα τέτοια ευτράπελα! Το «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία», το έχουμε ακριβοπληρώσει κατά καιρούς και βγήκαμε κι άλλοτε χαμένοι!

● Η πραγματικότητα είναι ότι, αν ο Σαρκοζί υποδέχθηκε τον Γιώργο μας πέντε σκαλιά παρακάτω από όσα ορίζει το πρωτόκολλο, αυτό σημαίνει ότι η «προφορική βοήθεια» της Γαλλίας, θα ξεπληρωθεί από την Ελλάδα στους εξοπλισμούς! Ούτε κουβέντα για μείωση στην αγορά των εξοπλισμών από Γαλλία και Γερμανία! Φυσικά… πώς θα θρέψουν διαφορετικά τα δικά τους πολεμοκάπηλα στόματα;

● Από τα χείλη σου κρέμομαι πασά μου, για μια κουβέντα σου γλυκιά!

● ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Η Μαίρη Αδαμοπούλου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», και το λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων κ. Γιάννης Μαυρικόπουλος: [«Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να βάλουμε πετρέλαιο στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που κατεβάζει τα σκουπίδια από την Ακρόπολη. Τις προάλλες έβαλε ο αρχιφύλακας 100 ευρώ από την τσέπη του και πριν από ένα μήνα έδωσε άλλα 100 ευρώ ο έφορος της Ακροπόλεως. Πού θα φτάσουμε;»]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ